Δεν μπορείς να τη δεις ή να την αγγίξεις. Σίγουρα όμως νιώθεις πότε είναι παρούσα και σίγουρα αντιλαμβάνεσαι την απουσία της. Από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τη σχέση Κράτους-πολίτη, αλλά και τις σχέσεις καταναλωτή-επιχείρησης, η εμπιστοσύνη είναι η αόρατη δύναμη που οδηγεί σε ψυχική ηρεμία, μεγαλύτερη ευημερία και ταχύτερη ανάπτυξη.
Πεντανόστιμα και φθινοπωρινά: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο
Πεντανόστιμα και φθινοπωρινά: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο
Με ανεκτίμητα δώρα από τα μποστάνια και τα περιβόλια, είναι ώρα να φτιάξουμε πιάτα γευστικά και χορταστικά.
Τα βασιλικά σύκα με το βαθύ πορφυρό χρώμα έχουν μελώσει, τα σταφύλια είναι στα καλύτερά τους, τα ζουμερά αχλάδια μπαίνουν σε γλυκά αλλά και σε σαλάτες και αλμυρές τάρτες, οι φακές νέας εσοδείας με τη μεστή τους γεύση συνδυάζονται με πάρα πολλά υλικά και μας δίνουν τη βάση για δημιουργικά πιάτα, ενώ τα πράσα – το αγαπημένο λαχανικό του φθινοπώρου – κάνουν την εμφάνισή τους. Η συγκομιδή της καλοκαιρινής πατάτας ολοκληρώνεται και είναι ευκαιρία να πάρουμε φρέσκες σφιχτές πατάτες, με φλούδα χωρίς ζάρες. Έχουμε μάλιστα και την τέλεια συνταγή για να τiς κάνουμε τηγανητές:
Θα τις κόψουμε μακρόστενες σε πάχος περίπου 1,5 εκατ., θα τις ζεματίσουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν οι άκρες τους, και θα τις στεγνώσουμε πολύ καλά. Μόλις κάψει το λάδι στο τηγάνι, θα χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία και θα τις τηγανίσουμε μέχρι να αποκτήσουν ελαφριά κρούστα. Θα τις βγάλουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και θα τις αφήσουμε να κρυώσουν. Θα τις πασπαλίσουμε με πατατάλευρο και θα τις τηγανίσουμε ξανά, αυτή τη φορά σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ χρυσό χρώμα.
Αυτόν το Σεπτέμβριο η επιστροφή στη δουλειά και στα σχολεία είναι απολαυστική!
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Θα τις κόψουμε μακρόστενες σε πάχος περίπου 1,5 εκατ., θα τις ζεματίσουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν οι άκρες τους, και θα τις στεγνώσουμε πολύ καλά. Μόλις κάψει το λάδι στο τηγάνι, θα χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία και θα τις τηγανίσουμε μέχρι να αποκτήσουν ελαφριά κρούστα. Θα τις βγάλουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και θα τις αφήσουμε να κρυώσουν. Θα τις πασπαλίσουμε με πατατάλευρο και θα τις τηγανίσουμε ξανά, αυτή τη φορά σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο βαθύ χρυσό χρώμα.
Αυτόν το Σεπτέμβριο η επιστροφή στη δουλειά και στα σχολεία είναι απολαυστική!
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα