Πώς να ψήσετε κέικ και μπισκότα χωρίς αυγά με 3 τρόπους
22.09.2024
18:00
Εάν ξεμείνατε από αυγά ή δεν θέλετε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τα αγαπημένα σας γλυκά
Με λίγη δημιουργικότητα και τα κατάλληλα υλικά, τα κέικ, τα μπισκότα, τα μπράουνις μπορούν να γίνουν εξαιρετικά νόστιμα. Το μπέικιν πάουντερ, ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia και η μπανάνα δίνουν τη λύση και εμείς παρουσιάζουμε παρακάτω όλους τους τρόπους για να τα χρησιμοποιήσετε.
Μπέικιν πάουντερ με σόδα και ξίδι
Τα αυγά βοηθούν τη ζύμη των αγαπημένων μας γλυκών να φουσκώσει. Με ένα διογκωτικό μέσο και ένα όξινο συστατικό, μπορούμε να πετύχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτή η λύση λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε μικρά γλυκά, όπως τα vegan muffins ή σοκολατένια cupcakes. Επίσης, είναι ιδανική για αφράτες vegan τηγανίτες. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο και για μεγαλύτερα κέικ, όπως ένα vegan σοκολατένιο κέικ ή ένα λαχταριστό vegan κέικ με φυστικοβούτυρο.
Έχετε πάντα στο νου σας πως η ζύμη στα γλυκά χωρίς αυγά μπορεί εύκολα να στεγνώσει και πως η υπερβολική ποσότητα διογκωτικού μπορεί να αφήσει μια μεταλλική επίγευση. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να κοσκινίζετε πάντα τη σόδα για να κατανέμεται ομοιόμορφα και να προσθέσετε κάποιο vegan υγρό υλικό στα κέικ (π.χ. κάποιο vegan σιρόπι). Αυτό βοηθάει τη ζύμη να διατηρήσει την υγρασία της. Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε λίγο περισσότερο γάλα ή γιαούρτι στη συνταγή.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Μπέικιν πάουντερ με σόδα και ξίδι
Τα αυγά βοηθούν τη ζύμη των αγαπημένων μας γλυκών να φουσκώσει. Με ένα διογκωτικό μέσο και ένα όξινο συστατικό, μπορούμε να πετύχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτή η λύση λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε μικρά γλυκά, όπως τα vegan muffins ή σοκολατένια cupcakes. Επίσης, είναι ιδανική για αφράτες vegan τηγανίτες. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο και για μεγαλύτερα κέικ, όπως ένα vegan σοκολατένιο κέικ ή ένα λαχταριστό vegan κέικ με φυστικοβούτυρο.
Έχετε πάντα στο νου σας πως η ζύμη στα γλυκά χωρίς αυγά μπορεί εύκολα να στεγνώσει και πως η υπερβολική ποσότητα διογκωτικού μπορεί να αφήσει μια μεταλλική επίγευση. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να κοσκινίζετε πάντα τη σόδα για να κατανέμεται ομοιόμορφα και να προσθέσετε κάποιο vegan υγρό υλικό στα κέικ (π.χ. κάποιο vegan σιρόπι). Αυτό βοηθάει τη ζύμη να διατηρήσει την υγρασία της. Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε λίγο περισσότερο γάλα ή γιαούρτι στη συνταγή.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr