Το μυστικό για το τέλειο φθινοπωρινό κέικ είναι η λευκή σοκολάτα

Επειδή η λεύκη έχει πάντα την δική της ξεχωριστή χάρη και τους ιδιαίτερους θαυμαστές της ετοιμάζουμε το πιο ανάλαφρο και αρωματικό κέικ της εποχής με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ για σίγουρο αποτέλεσμα

Sponsored Content

Μπορεί όταν λέμε σοκολάτα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό να είναι η κλασική υγείας ή η γάλακτος αλλά η λευκή έχει πάντα την δική της ξεχωριστή χάρη και τους ιδιαίτερους θαυμαστές της. Το ίδιο ισχύει και με τα κέικ. Όταν σκεφτόμαστε το αγαπημένο αυτό γλυκό αρχικά η μνήμη φέρνει μπροστά αέρινες δημιουργίες φτιαγμένες με βανίλια και κακάο, γλασαρισμένες με μπόλικη μαύρη κουβερτούρα, ανάλαφρες μπουκιές γεμάτες σοκολατένιες σταγόνες και φουσκωτά «δαχτυλίδια» λουσμένα με σοκολάτα γάλακτος.

Εκείνα όμως που κάνουν τη διαφορά παραμένοντας κλασικά και διαχρονικά είναι αυτά που ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή λευκή τους επικάλυψη ή την πλούσια γέμισή τους που συνήθως συνδυάζονται με φρέσκα φρουτένια αρώματα, φίνους ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά ακόμα και μυρωδικά. Πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, αχλάδια και δαμάσκηνα είναι μόνο μερικά από τα φρούτα της εποχής που ταιριάζουν τέλεια με τη λευκή σοκολάτα. Ειδικά αν συνδυαστούν με αποξηραμένες σταφίδες, μύρτιλλα, αμύγδαλα και καρύδια το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό. Και το καλύτερο; Η λευκή σοκολάτα βάζει στο παιχνίδι των κέικ τα λαχανικά όπως η κολοκύθα και το καρότο, τους σπόρους (ηλιόσπορος, παπαρουνόσπορος, τσία κλπ.) και τα μυρωδικά όπως ο δυόσμος και ο βασιλικός ενώ συνδυάζεται τέλεια με το ροζ πιπέρι και το τζίντζερ.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr