Οι Έλληνες χαλκουργοί που ταξιδεύουν τα μπρίκια τους σε Ευρώπη, Βραζιλία και Αυστραλία
24.09.2024
13:10
Χάλκινα μαγειρικά σκεύη, αξεσουάρ κουζίνας και μπαρ, σφυρηλατημένα με τη γνώση και το μεράκι μίας οικογένειας που αγαπά την τέχνη της μεταλλουργίας
Χάλκινα μαγειρικά σκεύη και αξεσουάρ κουζίνας και μπαρ, σφυρηλατημένα στο διάβα του χρόνου με τη γνώση, την ιστορία και το μεράκι μίας οικογένειας, που αγαπά και κατανοεί βαθιά την τέχνη της μεταλλουργίας. Η οικογένεια Καβούνη από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε, πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του ’50 να ασχολείται ενεργά με τη δυναμική του χαλκού, παράγοντας χειροποίητα χάλκινα αντικείμενα (κυρίως εκκλησιαστικά και μαγειρικά) τα οποία και διοχέτευε, εν συνεχεία, στους εμπόρους της βόρειας Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καβούνης φρόντισε σιγά-σιγά να περάσει τα μυστικά της τέχνης του στον γιο του Λεωνίδα, ο οποίος σήμερα έχει καταφέρει να βάλει τα χάλκινα σκεύη τους, στις μεγαλύτερες επαγγελματικές κουζίνες Ελλάδας και εξωτερικού. «Ναυαρχίδα μας, βέβαια» παραδέχεται με καμάρι «παραμένει το μπακιρένιο μας μπρίκι που ταξιδεύει, μαζί με τα υπόλοιπα σκεύη μας τόσο στη Λατινική Αμερική (κυρίως Βραζιλία), όσο και στον Καναδά, στις χώρες της βόρειας Ευρώπης αλλά και στην Αυστραλία». Άλλωστε, όπως και ο ίδιος αναφέρει «ο καλύτερος ελληνικός καφές γίνεται στη χόβολη και σε μπακιρένιο σκεύος. Ευτυχώς οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, παραμένουν μερακλήδες».
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr