Δεν μπορείς να τη δεις ή να την αγγίξεις. Σίγουρα όμως νιώθεις πότε είναι παρούσα και σίγουρα αντιλαμβάνεσαι την απουσία της. Από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τη σχέση Κράτους-πολίτη, αλλά και τις σχέσεις καταναλωτή-επιχείρησης, η εμπιστοσύνη είναι η αόρατη δύναμη που οδηγεί σε ψυχική ηρεμία, μεγαλύτερη ευημερία και ταχύτερη ανάπτυξη.
7 δημιουργικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τη γαλλική πρέσα
7 δημιουργικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τη γαλλική πρέσα
Από αφρόγαλα και τσάι μέχρι αρωματικό λάδι, η γαλλική κάνει πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε
Μια γαλλική πρέσα είναι ένα από τα πιο εύχρηστα εργαλεία για να έχετε στην κουζίνα σας, ιδανικό για να φτιάξετε τον πρωινό καφέ σας. Αποτελεί όμως και ένα εργαλείο, με το οποίο μπορούμε να παρασκευάσουμε πολλές συνταγές, αντικαθιστώντας για παράδειγμα ένα σουρωτήρι ή ένα μίξερ. Εμείς συγκεντρώσαμε τους 7 πιο ενδιαφέροντες τρόπους και σας τους παρουσιάζουμε.
1. Αφρόγαλα
Αν θέλετε αφρόγαλα εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, τώρα μπορείτε να το κάνετε με την γαλλική πρέσα. Γεμίστε μέχρι και το ⅓ της συσκευής με ζεστό γάλα και ανεβοκατεβάστε το έμβολο για 30 δευτερόλεπτα.
2. Ζωμό
Γεμίστε την πρέσα με αρωματικά όπως κομμένο τζίντζερ, σκόρδο, πιπεριά τσίλι, κρεμμύδι και ό,τι άλλο βότανο θέλετε. Προσθέστε ζεστό νερό, ανακατέψτε και έπειτα ανεβοκατεβάστε το έμβολο μερικές ακόμα φορές. Αφήστε το μείγμα για 5-7 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε ολόκληρο το μείγμα. Κλείστε το καπάκι και κατεβάστε το έμβολο μία τελευταία φορά. Αλατοπιπερώστε και χρησιμοποιήστε τον ζωμό ως βάση για σούπες, θαλασσινά, ριζότο κλπ.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
1. Αφρόγαλα
Αν θέλετε αφρόγαλα εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, τώρα μπορείτε να το κάνετε με την γαλλική πρέσα. Γεμίστε μέχρι και το ⅓ της συσκευής με ζεστό γάλα και ανεβοκατεβάστε το έμβολο για 30 δευτερόλεπτα.
2. Ζωμό
Γεμίστε την πρέσα με αρωματικά όπως κομμένο τζίντζερ, σκόρδο, πιπεριά τσίλι, κρεμμύδι και ό,τι άλλο βότανο θέλετε. Προσθέστε ζεστό νερό, ανακατέψτε και έπειτα ανεβοκατεβάστε το έμβολο μερικές ακόμα φορές. Αφήστε το μείγμα για 5-7 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε ολόκληρο το μείγμα. Κλείστε το καπάκι και κατεβάστε το έμβολο μία τελευταία φορά. Αλατοπιπερώστε και χρησιμοποιήστε τον ζωμό ως βάση για σούπες, θαλασσινά, ριζότο κλπ.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα