Κοτόπουλο vs ψάρι: Ποιο είναι πιο υγιεινό και γιατί;

Ας δούμε μερικές από τις διαφορές τους και αργότερα θα καταλήξουμε στο ποιο είναι το πιο υγιεινό.

Αδιαμφισβήτητα η πιο δημοφιλής πηγή ζωικής πρωτεΐνης της ξηράς και της θάλασσας, είναι το κοτόπουλο και το ψάρι, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, με ελάχιστα λιπαρά και καθόλου υδατάνθρακες. Παρακάτω, θα δούμε μερικές από τις διαφορές τους και αργότερα θα καταλήξουμε στο ποιο είναι το πιο υγιεινό.

Κοτόπουλο
Ξεκινώντας με το κοτόπουλο, αναλόγως με το τμήμα (π.χ. στήθος, μπούτι, φτερούγες, κοπανάκι, συκώτι) διαφέρουν και τα μακροθρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα:

100 γρ. στήθος έχουν: 31 γρ. πρωτεΐνης, 3,2 γρ. λίπος και αποδίδει 151 θερμίδες.
100 γρ. μπούτι κοτόπουλο έχουν: 24 γρ. πρωτεΐνης, 7,8 γρ. λίπος και αποδίδει 174 θερμίδες.
100 γρ. κοπανάκι χωρίς δέρμα και κόκκαλα έχουν: 24 γρ. πρωτεΐνης, 5,7 γρ. λίπους και 155 θερμίδες.
100 γρ. συκωτιού από κοτόπουλο έχουν: 24 γρ. πρωτεΐνης, 6,5 γρ. λίπους και αποδίδει 167 θερμίδες.
100 γρ. φτερούγες κοτόπουλου με το δέρμα τους ψητές έχουν: 24 γρ. πρωτεΐνης, 16,9 γρ. λίπος και αποδίδουν 254 θερμίδες.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr