Ρολά κανέλας στη φριτέζα αέρος

Και το καλύτερο; Μπορούμε να τα ψήσουμε τέλεια μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Τα ρολάκια κανέλας ή cinnamon rolls είναι ένα γλυκό που αγαπάμε πολύ, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Κάποτε τα αναζητούσαμε έξω στις καλύτερές τους εκδοχές, τώρα όμως μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι και να τα κάνουμε εξίσου γευστικά.

Διαδικασία
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό, και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα μπολ και τα χέρια μας και μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (για περίπου 1 ώρα).


Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr