5 στέκια για αγνό, παραδοσιακό γιαούρτι στην Αθήνα
Από την Ηλιούπολη μέχρι τα Καλύβια, οι φίλοι του καλού και αυθεντικά παραδοσιακού γιαουρτιού δίνουν ραντεβού με το κουτάλι ανά χείρας.
Γνωστό και περιζήτητο ανά την υφήλιο το ελληνικό γιαούρτι φέρνει γεύση παράδοσης και βουκολική εσάνς στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Από την Ηλιούπολη μέχρι την Ομόνοια και τον Άλιμο, και από την Κηφισιά μέχρι τα Καλύβια, οι φίλοι του καλού και αυθεντικά παραδοσιακού γιαουρτιού δίνουν ραντεβού με το κουτάλι ανά χείρας, έτοιμοι να βουτήξουν στην κτηνοτροφική ιστορία του τόπου μας.
Αυτά είναι τα 5 δημοφιλέστερα αστικά στέκια της Αττικής με γνήσιο ελληνικό γιαούρτι, στα οποία επιμένουμε να επιστρέφουμε κάθε φορά που νοσταλγούμε το μεγαλείο της γαλακτοκομικής μας κληρονομιάς.
Oικογένεια Μπακογιάννη
Το ρυζόγαλο, οι κρέμες του (βανίλια, σοκολάτα) και φυσικά, το φημισμένο του, παγωτό καϊμάκι, μας δίνουν συχνά-πυκνά το έναυσμα να βολτάρουμε στα νότια προάστια περνώντας το κατώφλι αυτού του μικρού, παραδοσιακού γαλακτοπωλείου με την μακρόχρονη οικογενειακή ιστορία. Όμως και το φρέσκο, πρόβειο γιαούρτι του από 100% ελληνικό γάλα (ωριμάζει φυσικά) μας δίνει έξτρα λόγους για να αγαπήσουμε ακόμα παραπάνω, την τέχνη και το μεράκι της οικογένειας Μπακογιάννη. Χωρίς πρόσθετα, χωρίς ίχνος χημικής μαγιάς και άλλα συντηρητικά, τα γιαούρτια αυτά φτιάχνονται με σεβασμό στις παλιές, παραδοσιακές τεχνικές την ίδια στιγμή που το εν λόγω γαλακτοπωλείο, λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει φρέσκο πρόβειο γάλα, γι' αυτό, άλλωστε, και κλείνει για το καλοκαίρι, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι περίπου και τα μέσα του Οκτωβρίου.
Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9736971
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr