Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο: Γευστικές εκπλήξεις που θα σας ενθουσιάσουν!

Αυτοί οι μη αναμενόμενοι συνδυασμοί πολλές φορές οδηγούν σε μια έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων δημιουργώντας νέες απολαυστικές εμπειρίες σε όσους τις δοκιμάζουν

Στη γαστρονομία, το αναπάντεχο πάντρεμα γεύσεων που αναδεικνύουν η μία την άλλη λειτουργεί όπως και οι σχέσεις των ανθρώπων: ξεχωριστά άτομα φτιάχνουν ένα υπέροχο ζευγάρι. Αυτοί οι μη αναμενόμενοι συνδυασμοί πολλές φορές οδηγούν σε μια έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων δημιουργώντας νέες απολαυστικές εμπειρίες σε όσους τις δοκιμάζουν. Οι πειραματισμοί δεν είναι βέβαια αυθαίρετοι αφού στηρίζονται στην αρμονία των αρωματικών συστατικών που έχουν τα διαφορετικά υλικά. Κι αν στο άκουσμα κάποιων περίεργων συνδυασμών στεκόμαστε κάπως επιφυλακτικοί αρκεί να σκεφτούμε πως πριν από μερικά χρόνια θα μας φαινόταν αδιανόητος ο συνδυασμός του αβοκάντο με τη σοκολάτα ενώ σήμερα ενθουσιαζόμαστε με τις μους και τις σοκολατίνες που περιέχουν μεγάλες δόσεις του συγκεκριμένου φρούτου.
Τα φρούτα έχουν μπει για τα καλά στη μαγειρική. Τα σταφύλια, τα σύκα, τα ρόδα, τα ροδάκινα και τα εσπεριδοειδή δροσίζουν και αναβαθμίζουν τις σαλάτες, και οι σάλτσες μήλου συνοδεύουν συχνά τα ψητά κρεατικά και πουλερικά. Και υπάρχουν πολλά «αταίριαστα ζευγάρια» που ο δεσμός τους αποδείχτηκε πολύ πετυχημένος.

Έτσι, οι φράουλες ραντίζονται με ξίδι μπαλσάμικο, η καραμέλα αγαπά τον ανθό αλατιού, τα τυριά μπαίνουν σε γλυκές παρασκευές, το πιπέρι συνδυάζεται με τη σοκολάτα, και άλλα πολλά.


Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr