Πώς η πλατεία Αγίων Θεοδώρων έγινε ο προορισμός της στιγμής

Στην ιστορική πλατεία των Αγίων Θεοδώρων και στον πεζοδρόμο της Σκουλενίου, ο παλμός της πόλης χτυπά δυνατά, συντηρώντας ένα αέναο φεστιβάλ γεύσεων και γαστρονομικών αναζητήσεων

«Η πλατεία Αγίων Θεοδώρων θυμίζει σήμερα ένα μικρό λούνα παρκ με λογιών λογιών παιχνίδια». Αυτές οι λιγοστές λέξεις από τα χείλη του σεφ Χριστόφορου Πέσκια αντικατοπτρίζουν με σαφήνεια τη σημερινή εικόνα των όσων συμβαίνουν στον πεζοδρόμο της Σκουλενίου και τους γύρω δρόμους. Τι είναι όμως αυτό που κάνει την Πλατεία Αγίων Θεοδώρων να σφύζει από ζωή; Ποιοι παράγοντες συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί μια τόσο δυναμική πιάτσα;Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πλατεία Αγίων Θεοδώρων και η ευρύτερη περιοχή της Κλαυθμώνος υπήρξε για χρόνια μια εμπορική γειτονιά χωρίς ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον που φιλοξενούσε μερικά σημαντικά για την εποχή μπαρ, όπως το Key bar, και το La Place, στην Πραξιτέλους, αλλά και κάποια μαγέρικα με ιστορία πολλών ετών.

Η πρώτη καθοριστική άφιξη στην ευρύτερη περιοχή και σταθμός για την μετέπειτα εξέλιξή της ήταν το The Clumsies, στην οδό Πραξιτέλους, στα τέλη Δεκέμβριου του 2014, το οποίο πήρε τη θέση του ιστορικού εστιατορίου Δωρίς. Το νέο μπαρ κατάφερε να ενώσει κάτω από την ίδια στέγη την ομάδα του επιτυχημένου Theory Bar, στο Χαλάνδρι με τους bartenders Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη από το θρυλικό The Gin Joint, της οδού Χρήστου Λαδά, στην πλατεία Καρύτση.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr