Πώς πίνουμε νερό σήμερα: Η τάση με τα αρωματικά ανθρακούχα νερά

Μια πιο προσεκτική ματιά στην τάση που μας προκαλεί να πίνουμε περισσότερο νερό και τα μυστικά που κρύβονται πίσω από γεύσεις, χρώματα και αρώματα.

Δεκατέσσερα χρόνια πριν, όταν στεκόμουν απορημένη στον διάδρομο ενός σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο και αναρωτιόμουν «Μα ποιος θα αγόραζε ποτέ αυτό το νερό με γεύση αχλάδι και πού είναι τέλος πάντων τα “σκέτα” νερά;», δεν μου περνούσε καν από το μυαλό ότι σήμερα, στην ελληνική αγορά, τα ράφια θα ήταν πια γεμάτα με μια πληθώρα επιλογών από αρωματικά ανθρακούχα νερά και σόδες. Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα νέο προϊόν που ήρθε ξαφνικά να μπει στη ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως, η σημερινή τους δημοφιλία, που φαίνεται να παραμερίζει κατά περιπτώσεις ακόμη και γνωστά all time favourites αναψυκτικά, αξίζει την προσοχή μας ακόμη και αν δεν μας έχει γίνει συνήθεια το νερό που μας ξεδιψάει να έρχεται σε χρωματιστά μπουκαλάκια και με ιδιαίτερη γεύση.

Οι παλιές συνήθειες
Τα αρωματικά ανθρακούχα νερά δεν είναι κάτι νέο. Σίγουρα δεν είμαστε λίγοι αυτοί με την ανάμνηση των συμπυκνωμένων σπιτικών χυμών, όπως του βύσσινου, που μας το αραίωνε η γιαγιά μας σε νερό -ανθρακούχο ή μη- ένα ζεστό απόγευμα. Όπως και πολλοί προλάβαμε τη συνήθεια στα καλέσματα να σερβίρεται ο ελληνικός καφές μαζί με νερό αρωματισμένο με ροδοπέταλα. Και, φυσικά, τα ανθρακούχα παγωμένα νερά που πάντα τα κάναμε πολύ πιο απολαυστικά με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι. Και μια φέτα στο ποτήρι.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr