Γιατί μπερδεύουμε τη burrata με τη mozzarella

Ταυτισμένα με την μεσογειακή και ντελικάτη ταυτότητα της ιταλικής κουζίνας, τα διάσημα τυριά burrata και mozzarella, εμπνέουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες σεφ παγκοσμίως και διεγείρουν δροσερά τους ουρανίσκους των ανήσυχων foodies.

Όσο και αν αγαπάμε αυτά τα τυριά δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, συχνά, να τα μπερδεύουμε μεταξύ τους. Ευτυχώς, η εμπειρία και η γνώση που έρχονται σταδιακά δοκιμάζοντας και εξερευνώντας συνταγές και πιάτα με burrata και mozzarella καταφέρνουν να ξεδιαλύνουν τελικά το «μυστήριο» και να αντιληφθούμε επακριβώς τι είναι αυτό που γευόμαστε.


Σε αυτό βοηθούν και τα παρακάτω tips τα οποία ακόμα και αν είμαστε «πρωτάρηδες» στην ιταλική κουζίνα, θα μας δώσουν τα στοιχεία εκείνα που χρειαζόμαστε για να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τη mozzarella από την burrata σαν επαγγελματίες.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr