Αυτό είναι το πρωινό που συστήνουν οι επιστήμονες υγείας

Αυτό είναι το πρωινό που συστήνουν οι επιστήμονες υγείας

Τυρόπιτα, κρουασάν ή σταφιδόψωμο; Τι προτείνουν οι ειδικοί για ένα πρωινό που θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες;

auga_kafes_net
Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη υψηλής ποσότητας πρωτεΐνης στο πρωινό γεύμα βοηθάει να μένουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά δεν πρέπει να παραλείπονται, αρκεί να επιλέγονται σωστά και να καταναλώνονται με σύνεση και πρόγραμμα. Για να βρούμε την απάντηση συμβουλευτήκαμε την Ανδρονίκη Νάσκα, καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας του ΕΚΠΑ.

Πρωτεΐνες ή υδατάνθρακες;
Το πρωινό γεύμα πρέπει να περιέχει πηγή πρωτεϊνών, ζωικών (π.χ. αυγό, γάλα, τυρί, γιαούρτι) ή/και φυτικών (ψωμί ολικής άλεσης και άλλα δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς). Η πρόσληψη υδατανθράκων είναι χρήσιμη για την παροχή ενέργειας μετά το παρατεταμένο διάστημα χωρίς τη λήψη τροφής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συστήνεται όμως οι υδατάνθρακες να προέρχονται από την κατανάλωση φρούτων, φρέσκων χυμών, μελιού. Καθώς οφείλουμε καθημερινά να αναζητάμε ευκαιρίες για να αυξήσουμε την κατανάλωση λαχανικών (π.χ. μαρούλι, τομάτα, πιπεριά), το πρωινό γεύμα μπορεί κάλλιστα να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, ανάλογα φυσικά με τις προτιμήσεις των ατόμων και τον διαθέσιμο χρόνο τους.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης