Γεύση στο μάξιμουμ με μανιτάρια, κυδώνια και φιστίκια: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Οι πρωταγωνιστές της εποχής είναι τα μανιτάρια, τα κυδώνια, και τα φιστίκια και είναι ώρα να φτιάξουμε με αυτά υπέροχα γευστικά πιάτα.

Το κυδώνι, το στυφό φρούτο με την περίεργη υφή, αλλάζει χαρακτήρα με το μαγείρεμα δίνοντας εξαιρετικά γλυκά και αλμυρά πιάτα, τα φιστίκια δεν είναι απολαυστικά μόνο ως σνακ, αλλά μπορούν να νοστιμίσουν με την πλούσια γεύση τους φαγητά και γλυκά και τα μανιτάρια μπαίνουν σε μανιταρόσουπες, πίτες, ριζότι και ζυμαρικά. Για τα μανιτάρια δεν απαιτούνται ιδιαίτεροι μαγειρικοί χειρισμοί, έχουν όμως κάποια μυστικά που αφορούν τη φύλαξη και το πλύσιμο. Τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε με την αποθήκευσή τους είναι ότι τα τοποθετούμε απ’ ευθείας στο ψυγείο μέσα στο πλαστικό σκαφάκι στο οποίο τα αγοράσαμε. Με τον τρόπο αυτό όμως τα μανιτάρια αρχίζουν να αλλοιώνονται σύντομα, λόγω της υγρασίας που αναπτύσσεται. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα μεταφέρουμε σε χάρτινη (όχι πλαστική) σακούλα την οποία έχουμε επενδύσει εσωτερικά με ρολό κουζίνας. Έτσι, «αναπνέουν» και παραμένουν αναλλοίωτα στο ψυγείο μας ακόμα και μετά από μία εβδομάδα. Δεν ξεχνάμε βέβαια να αφήνουμε τη σακούλα ανοιχτή.

Εκτός από την αποθήκευση, δίνουμε βάση και στον σωστό τρόπο καθαρισμού τους: δεν τα ξεπλένουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε, επειδή τραβούν νερό που θα το απελευθερώνουν στο μαγείρεμά τους, πράγμα που δεν θέλουμε. Για να τα καθαρίσουμε σωστά, μπορούμε να τα τρίψουμε ελαφρώς με μια πετσέτα ή με ένα υγρό χαρτί κουζίνας.

Πάμε λοιπόν για μεγάλες φθινοπωρινές νοστιμιές.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr