Όλα τα μυστικά για να κάνουμε το μπέικον απίστευτα τραγανό

Όλα τα μυστικά για να κάνουμε το μπέικον απίστευτα τραγανό

Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης μας εξηγεί βήμα-βήμα πώς να φτάσουμε το μπέικον στην υπέρτατη τραγανή, καραμελωμένη, εκδοχή του.

bacon_net
Έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι Έλληνες που ασχολούνται με τη μαγειρική, είτε οικιακοί μάγειρες είτε και επαγγελματίες, όταν μαγειρεύουν μπέικον το αφήνουν σχετικά μαλακό, ίσα ίσα να έχει πάρει χρώμα, χωρίς να φτάνουν το σημείο όπου το μπέικον σκουραίνει, γίνεται τραγανό και το λίπος του παίρνει χρυσαφί χρώμα και καραμελώνει νόστιμα.

Δε ξέρω αν και γιατί φοβόμαστε να φτάσουμε το μπέικον στα όριά του. Ή αν απλά δε γνωρίζουμε ότι το ζητούμενο είναι να φτάσουμε το μπέικον στην υπέρτατη τραγανή, καραμελωμένη, εκδοχή του, ως είθισται στις χώρες που το μπέικον είναι βασικό στοιχείο στη γαστρονομική τους κουλτούρα. Όμως μπορούμε να δούμε απλούς τρόπους που θα σας οδηγήσουν σε ένα εξαιρετικά πιο ενδιαφέρον μπέικον, όπου η αφύγρανση θα το κάνει τραγανό και πολύ πιο νόστιμο σε σχέση με το μισομαγειρεμένο, που κακώς έχουμε συνηθίσει και αποδεχτεί.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης