Ποιοι και πώς διασώζουν τους παραδοσιακούς σπόρους στη Λήμνο

Ποιοι και πώς διασώζουν τους παραδοσιακούς σπόρους στη Λήμνο

Ο σπόρος, ο τρόπος καλλιέργειας και η μαγειρική τεχνική αποτελούν στοιχεία του αφηγήματος που προσδίδει αυθεντικότητα στη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας

danai_sfakianou
Συχνά ακούμε σε συζητήσεις μεταξύ φίλων ή μαγείρων ότι «δεν βρίσκουν εύγευστη ντομάτα» ή ότι «επιλέγουν συγκεκριμένη φάβα γιατί είναι πιο γευστική». Επίσης, συχνά αναζητάμε την ανώτερη γεύση σε μικρής κλίμακας καλλιεργητές σιτηρών, κηπευτικών και οσπρίων γιατί «είναι πιο νόστιμα». Ωστόσο, πίσω από κάθε φυτό κρύβεται ένας σπόρος και πίσω από κάθε σπόρο βρίσκεται ένας καλλιεργητής, που έχει φροντίσει για τη διάσωση και διατήρησή του.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η διάσωση των παραδοσιακών σπόρων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας. Ο σπόρος, ο τρόπος καλλιέργειας, το μικροκλίμα και η μαγειρική τεχνική αποτελούν στοιχεία του αφηγήματος που προσδίδει αυθεντικότητα και εντοπιότητα στη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης