Το ελληνικό αφήγημα του Άρη Βεζενέ

Ο ίδιος άνθρωπος που πριν από 15 χρόνια έφερε πρώτος στο εστιατόριό του τις ξένες ράτσες και τις ακριβές κοπές κάνει σήμερα μία ακόμη τομή με το νέο του εγχείρημα, το Manári, και γίνεται πάλι talk of the town.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά η καταγωγή του είναι από το Μεγανήσι, ένα μικρό νησί απέναντι από τη Λευκάδα με υπέροχη ακτογραμμή. Όταν το 2005 ετοίμαζε τις αποσκευές για την επιστροφή από το Σικάγο στην Ελλάδα, οι φίλοι του μιλούσαν για μια αυτοκτονική επιστροφή, όμως εκείνος τους διέψευσε πανηγυρικά. Εκεί, στην πατρίδα του, ξεκίνησε το Vezené, το πρώτο του εστιατόριο, το 2008, προτού έρθει το 2011 στην Αθήνα. Αυτοδίδακτος μαγειρικά αλλά με σπουδές στα Οικονομικά, έφερε στα ελληνικά δεδομένα την τάση της μπιστρονομίας και πρώτος τη σύστησε στο αθηναϊκό κοινό. Το κλασικό, πλέον, Vezené κλείνει φέτος τα 13 χρόνια μπαίνοντας στην εφηβεία. Ήταν ο Βεζενές που άνοιξε την ανύπαρκτη μέχρι τότε γαστρονομική αγορά στην περιοχή του «Hilton», ενώ το Birdman και το Ikigai, τα νεότερα δημιουργήματά του, αποτελούν ήδη σημεία αναφοράς για τα πέριξ του Συντάγματος τεκταινόμενα.

Βρεθήκαμε με τον Άρη στη μισοέτοιμη σάλα του νέου του εγχειρήματος, λίγες ημέρες προτού ανοίξουν οι πόρτες του, και μιλήσαμε για το νέο concept που κομίζει στην πόλη μας.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr