Φθινοπωρινές συνταγές με σύκα, καρύδια και κρασί: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Φθινοπωρινές συνταγές με σύκα, καρύδια και κρασί: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Η γλύκα του φθινοπώρου με τις ήπιες λιακάδες και τις δροσερές νύχτες αναζητά την κατάλληλη παρέα. Και ποια θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή από τα σύκα, τα καρύδια και το κρασί.

pecan_pie_lidlweekend_νετ
Τα φρέσκα σύκα ακόμη καλά κρατούν ενώ τα αποξηραμένα της νέας εσοδείας μόλις έφτασαν στα ράφια. Ιδίως τα αποξηραμένα είναι φρούτα πασπαρτού που μας χαρίζουν γευστικές απολαύσεις με όποιο τρόπο και αν συνδυαστούν: με ξηρούς καρπούς, με αλλαντικά όπως το προσούτο και το μπέικον, με γιαούρτι, με παλαιωμένα τυριά και ροκφόρ. Συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα πλατό τυριών και αλλαντικών, μπαίνουν σε σαλάτες, και είναι μια θρεπτική λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας. Αποτελούν δε μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και είναι πλούσια σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Τα καρύδια από την άλλη πρωταγωνιστούν σε πολλά γλυκά, κάνουν το ιδανικό ζευγάρι όταν ενώνονται με το μέλι, μπαίνουν σε γεμίσεις πουλερικών, σε σαλάτες και ψωμιά και άλλες αλμυρές συνταγές.

Όσο για το κρασί που μπαίνει στο μαγείρεμα οι Γάλλοι λένε πως το κρασάτο φαγητό «θέλει ένα μπουκάλι στην κατσαρόλα και ένα στο τραπέζι». Είναι μάλλον υπερβολικό αυτό αλλά εννοούν πως δεν πρέπει να το τσιγκουνευόμαστε.

Κατά τα άλλα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το κρασί που προσθέτουμε στο φαγητό θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, και να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το ρίχνουμε στην αρχή του μαγειρέματος, δεν ανακατεύουμε διαφορετικά κρασιά στο ίδιο φαγητό και προτιμάμε το κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα να το σερβίρουμε και στο τραπέζι. Πάμε να μαγειρέψουμε!

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης