Η Κωτσόβολος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης ενώνοντας τις δυνάμεις του με τους καταναλωτές, με στόχο έναν Καλύτερο Κόσμο
Το θρεπτικό τυρί cottage γίνεται ξανά viral (+συνταγές από το TikTok)
Ένα τυρί που ξεχωρίζει για την υφή του και εκθειάζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διατροφική του αξία
Πρόκειται για ένα τυρί, που είτε το λατρεύετε εξαιτίας της μοναδικής υφής του είτε ακριβώς για τον ίδιο λόγο το μισείτε, αφού οι σβώλοι μπορεί να έχουν δυσάρεστη υφή για κάποιους. Πώς, όμως, το προϊόν που μεσουρανούσε στη δεκαετία του 1970 και του 1980 κατέληξε να είναι πάλι της μόδας;
Ένα τυρί που φέρνει αναμνήσειςΤο τυρί cottage έχει μακρά ιστορία, αφού σύμφωνα με το «The Food Historian», η άνοδός του ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν προωθήθηκε ως ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες υποκατάστατο κρέατος, εν μέσω πλεονάσματος γαλακτοκομικών. Λίγες δεκαετίες μετέπειτα το 1950 έγινε αρκετά δημοφιλές στην Αμερική, ως υγιεινή τροφή, με τη δημοτικότητά του να κορυφώνεται τη δεκαετία του 1970 αποκτώντας κυρίαρχη θέση στο δείπνο. Φυσικά, και δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τις μοντέρνες δίαιτες που το πρότειναν τη δεκαετία του 1980. Το τυρί cottage, λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει σε πολλούς θετικά συναισθήματα, παρέχοντας ευκολία γευμάτων και μία αίσθηση οικειότητας σε ένα μεταβαλλόμενο διατροφικό τοπίο.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr