17 Χωριά: Το εστιατόριο της Νεμέας που αποθεώνει το Αγιωργίτικο

Η Νεμέα αποτελεί αφετηρία για ένα στοχαστικό γαστρονομικό ταξίδι, με κομβικό σημείο αυτής της κοινής διαδρομής, τα 17 χωριά της αμπελουργικής ζώνης

Για πολλούς η Νεμέα θεωρείται η Τοσκάνη της Ελλάδας. Για άλλους, ο δημοφιλέστερος -και όχι άδικα- οινοτουριστικός προορισμός της χώρας. Για μερικούς, δε, τόπος με ρίζες βαθιές στον μύθο και στην ιστορία. Για τον επιχειρηματία Μένιο Τουρλώτο, τους οινοποιούς Γιώργο Σκούρα και Γιάννη Τσέλεπο αλλά και για τον δημοσιογράφο οίνου, Ντίνο Στεργίδη, η Νεμέα, τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια, είναι η αφετηρία για ένα στοχαστικό γαστρονομικό ταξίδι, με πυξίδα τον οίνο και κινητήρια δύναμη το προσεγμένο food and wine pairing. Κομβικό σημείο αυτής της κοινής διαδρομής τους, τα 17 χωριά της αμπελουργικής ζώνης των οίνων ΠΟΠ Νεμέας, τα οποία άλλωστε έδωσαν όνομα, έμπνευση και οδηγό στο οινοφιλικό εστιατορικό τους project.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr