O Έλληνας chef που φτιάχνει γιαούρτι από γάλα καμήλας στο Αμπού Ντάμπι

Όταν αναφερόμαστε στο γιαούρτι, το μυαλό μας πάει στο αγελαδινό ή το πρόβειο γάλα. Τι θα λέγατε όμως για γιαούρτι από γάλα καμήλας;

Δημιουργώντας ένα γιαούρτι που κρύβει την ιδιαίτερη γεύση του γάλακτος της καμήλας, ο Δημήτρης Μπαλαούρας προκαλεί την παλέτα των επισκεπτών, φέρνοντας μια γαστρονομική καινοτομία στις αραβικές χώρες.

Το γιαούρτι, ως προϊόν ζύμωσης γάλακτος, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις τροφίμων για το 2024, ενώ η μεθοδολογία παρασκευής του προσφέρεται για πειραματισμούς και καινοτομίες. Αν και παραδοσιακά φτιάχνεται από κατσικίσιο, πρόβειο ή αγελαδινό γάλα, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους πιο σπάνιες εκδοχές, όπως το γιαούρτι από γάλα γαϊδούρας. Η πιο πρόσφατη καινοτομία έρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου το γάλα της καμήλας, γνωστό ως «υπερτροφή της ερήμου», πλέον αξιοποιείται και για την παρασκευή γιαουρτιού.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr