Πώς να φτιάξετε αρωματικό ελαιόλαδο με φρέσκα μυρωδικά

Πώς να φτιάξετε αρωματικό ελαιόλαδο με φρέσκα μυρωδικά

Η διατήρηση των φρέσκων σε ελαιόλαδο είναι ένας έξυπνος τρόπος να απολαμβάνουμε τα αρώματα και τις γεύσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα αναβαθμίζοντας γευστικά τη μαγειρική μας

ladi_maintanos_net
Η διατήρηση των φρέσκων μυρωδικών σε ελαιόλαδο είναι ένας έξυπνος τρόπος να απολαμβάνουμε τα αρώματα και τις γεύσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η μέθοδος, όχι μόνο αναδεικνύει τις γευστικές τους νότες, αλλά μας επιτρέπει να προσθέσουμε μια ιδιαίτερη γευστική νότα στη μαγειρική μας, νοστιμίζοντας ένα πλήθος συνταγών, από σαλάτες μέχρι μαρινάδες και σάλτσες. Ας δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την τεχνική και τι πρέπει να προσέξουμε για να την εφαρμόσουμε σωστά.

Τα συν και τα πλην του αρωματικού ελαιόλαδου
Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αρκετά πλεονεκτήματα που την κάνουν ιδανική για όσους αγαπούν τη μαγειρική. Αρχικά το λάδι απορροφά τη φρεσκάδα των βοτάνων, προσφέροντάς μας μια έκρηξη γεύσης κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε σε ένα πιάτο. Επιπλέον, τα αρωματικά ελαιόλαδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, μαρινάδες, σάλτσες ή ακόμη και για το σοτάρισμα λαχανικών. Παράλληλα, όταν φυλάσσονται σωστά, μπορούν να διατηρηθούν για αρκετούς μήνες στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης