Η νέα εφαρμογή AIRIS της Vitex δημιουργήθηκε για να βρίσκουμε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας.
Μπορούμε να καταψύξουμε το τυρί;
Μπορούμε να καταψύξουμε το τυρί;
Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε τυρί στην κατάψυξη; Και τι κάνουμε με τη φέτα; Λύνουμε όλες σας τις απορίες αναλύοντας με τρόπο απλό και κατανοητό πώς να συντηρήσετε διαφορετικούς τύπους τυριών με τον κατάλληλο τρόπο.
Καλύτερα να αναδιατυπώσουμε το ερώτημα ως εξής: Αξίζει να καταψύξουμε το τυρί; Η αποθήκευση των τυριών στην κατάψυξη δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία, εντούτοις επηρεάζει την ποιότητα της γεύσης και της υφής τους. Παρόλο που υπάρχουν τυριά που αντέχουν στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τη συγκεκριμένη μέθοδο συντήρησης εάν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε το τυρί μαγειρεμένο παρά ωμό. Μπορούμε όμως να βάλουμε οποιοδήποτε τυρί στην κατάψυξη; Και τι κάνουμε με τη φέτα; Ο παρακάτω οδηγός λύνει όλες σας τις απορίες αναλύοντας με τρόπο απλό και κατανοητό πώς να συντηρήσετε διαφορετικούς τύπους τυριών με τον κατάλληλο τρόπο.
Πώς επηρεάζεται το τυρί από την κατάψυξη
Όταν το τυρί μπαίνει στην κατάψυξη, δημιουργούνται μέσα του κρύσταλλοι πάγου, οι οποίοι επηρεάζουν τόσο τη γεύση όσο και την υφή του. Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Το νερό που εμπεριέχεται σε αυτό μετατρέπεται σε κρυστάλλους, διογκώνεται καθώς παγώνει και συστέλλεται όταν ξεπαγώνει, προκαλώντας διάσπαση στη σύσταση του τυριού. Το αποτέλεσμα; Όταν ξεπαγώσει, θρυμματίζεται πολύ εύκολα και ειδικά το μαλακό τυρί, συνήθως βγάζει υγρά και η υφή του γίνεται σκληρή και ανομοιογενής.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Πώς επηρεάζεται το τυρί από την κατάψυξη
Όταν το τυρί μπαίνει στην κατάψυξη, δημιουργούνται μέσα του κρύσταλλοι πάγου, οι οποίοι επηρεάζουν τόσο τη γεύση όσο και την υφή του. Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; Το νερό που εμπεριέχεται σε αυτό μετατρέπεται σε κρυστάλλους, διογκώνεται καθώς παγώνει και συστέλλεται όταν ξεπαγώνει, προκαλώντας διάσπαση στη σύσταση του τυριού. Το αποτέλεσμα; Όταν ξεπαγώσει, θρυμματίζεται πολύ εύκολα και ειδικά το μαλακό τυρί, συνήθως βγάζει υγρά και η υφή του γίνεται σκληρή και ανομοιογενής.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα