Το Red Velvet cake που αγαπάς έχει μέσα έντομα

Αν σας λέγαμε ότι το αφράτο «Red Velvet Cake» με την βελούδινη κρέμα, περιέχει έντομα, θα συνεχίζατε να το αναζητάτε με την ίδια λαχτάρα;

Όσο λαχταριστά και αν είναι τα αμερικάνικα κέικ σε μία βιτρίνα ζαχαροπλαστείου, τα Red Velvet cake πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αν, όμως, σας λέγαμε ότι αυτό το έντονα κόκκινο, αφράτο παντεσπάνι με την βελούδινη και ελαφρώς υπόξινη κρέμα περιέχει, μεταξύ άλλων, έντομα, θα συνεχίζατε να το αναζητάτε με την ίδια λαχτάρα;


Το κακάο βάφτηκε κόκκινο

Περισσότερα από 200 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι βικτοριανές συνταγές περιλάμβαναν κακάο, πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο πρόσθεταν πολυτέλεια στα βελούδινα κέικ. Το Devil’s food cake που ήταν εξαιρετικά δημοφιλές εκείνη την εποχή, ήταν μια ακόμα συνταγή με βασικό συστατικό το κακάο. Οι μάγειρες του 19ου αιώνα δεν σταματούσαν να πειραματίζονται, προσπαθώντας να βρουν την τέλεια συνταγή για κέικ. Γνώριζαν ότι το κακάο βοηθούσε να διασπαστεί το χοντρό αλεύρι, δημιουργώντας την επιθυμητή βελούδινη υφή, που ήταν και το ζητούμενο. Προσθέτοντας μαγειρική σόδα και ξίδι, μια χημική αντίδραση με το κακάο έδωσε στο κέικ ένα φυσικό κόκκινο χρώμα. Έτσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, εμφανίστηκαν διάφορες παραλλαγές για βελούδινα κέικ με κακάο όπως το «κέικ με κόκκινο κακάο».

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr