Food miles: Φρεσκοαρμεγμένο γάλα από τα Μεσόγεια, στη θρυλική Στάνη της Ομόνοιας

Ακολουθήσαμε τη διαδρομή του γάλατος της Στάνης, από τον τόπο παραγωγής του μέχρι το γαλακτομπουρεκο που ευθύνεται εδώ και χρόνια για τις ουρές πιστών

Μια διαδρομή από την Αθήνα στα Μεσόγεια και πάλι πίσω για τον εφοδιασμό του πιο παλιού γαλακτοπωλείου της Αθήνας στην Ομόνοια, με φρεσκοαρμεγμένο γάλα για τα γιαούρτια, τις κρέμες και τα ρυζόγαλα ημέρας.

06.30
Άφιξη
Δεν έχει χαράξει καλά-καλά και είμαστε ήδη στον δρόμο. Ο Θεός να τον κάνει, γιατί καθώς το φορτηγάκι μας αγκομαχάει, σκαρφαλώνοντας στις φυτευτές πέτρες, σπινιάροντας στο χαλαρό χαλίκι, χοροπηδάω στο κάθισμα και αναρωτιέμαι ποιος έχει το κουράγιο να βγάζει αυτή τη διαδρομή αλέ-ρετούρ κάθε μέρα, αξημέρωτα, για δυο καρδάρες γάλα. Έχουμε ξεκινήσει από τις 5 για τη στάνη του Γιώργη.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr