Τι ισχύει για την ημερομηνία λήξης στο φυτικό «γάλα»;

Τι ισχύει για την ημερομηνία λήξης στο φυτικό «γάλα»;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τα φυτικά «γάλατα» ή αλλιώς ροφήματα καρπών αντί για τα γάλατα ζωικής προέλευσης

gala_amugdalou_net
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τα φυτικά «γάλατα» ή αλλιώς ροφήματα καρπών αντί για τα γάλατα ζωικής προέλευσης. Μερικοί από τους λόγους είναι η δυσανεξία στη λακτόζη και έρευνες που συνδέουν το γάλα με είδη καρκίνων. Με την αυξανόμενη αγορά έρχεται και το ερώτημα αν τα φυτικά «γάλατα» χαλάνε και αν ναι τι ισχύει για την κατανάλωσή τους μετά την ημερομηνία λήξης.

Όπως και τα γάλατα ζωικής προέλευσης έτσι και τα φυτικά χαλάνε και είναι αναγκαίο να ακολουθούμε την ημερομηνία λήξης και να φροντίζουμε να τα αποθηκεύουμε σωστά πριν τα ανοίξουμε. Για παράδειγμα, πρέπει να αποθηκεύονται πάντα στο ίδιο μέρος από το οποίο τα αγοράσατε από το σουπερμάρκετ. Αν, δηλαδή, τα πήρατε από τα ψυγεία, τότε θα πρέπει ακόμη και κλειστά να αποθηκευτούν στο ψυγείο κ.ο.κ.. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, το ρόφημα διατηρείται αποκλειστικά στο ψυγείο και πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 7-10 μέρες περίπου. Σε γενικές γραμμές έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής: στο ψυγείο κλειστά μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και δύο μήνες, ενώ σε θερμοκρασία δωματίου υπό συνθήκες έως και ένα χρόνο.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης