Dao: Μια απολαυστική βιετναμέζικη εμπειρία

Dao: Μια απολαυστική βιετναμέζικη εμπειρία

Τα εστιατόρια στην Αθήνα, με βιετναμέζικη κουζίνα είναι μετρημένα και ένα από αυτά που την προσφέρουν και ξεχωρίζει είναι το Dao στου Ψυρρή

dao_exoterikos_choros_net

Μια απολαυστική έκρηξη φρεσκάδας είναι βιετναμέζικη κουζίνα που σερβίρει το Dao με ολόφρεσκα λαχανικά, αρωματικά βότανα και πολλές vegetarian προτάσεις. Οι ταξιδεμένοι στη νοτιοανατολική Ασία λένε ότι η βιετναμέζικη κουζίνα είναι η πιο φίνα και αρωματική σε ολόκληρη την αχανή περιοχή. Στην Αθήνα δεν είναι από τις κουζίνες που πολυκυκλοφορούν. Το φαγητό όμως που προσφέρει στο εστιατόρο Dao η κυρία Tran Thi Anh Dao Van, Βιετναμέζα, παντρεμένη με Έλληνα και κάτοικος Ελλάδας εδώ και 18 χρόνια και ο συνεταίρος της Villaluz Al από τις Φιλιππίνες κάτοικος Ελλάδας για 15 χρόνια, είναι υπέροχο.

Μια έκρηξη φρεσκάδας παντού από τα ελάχιστα μαγειρεμένα αρωματικά βότανα και τα άφθονα ολόφρεσκα τραγανά λαχανικά. Πολλά πιάτα ατμού, διάφανα ρολάκια από ριζόχαρτο και τηγανιτά σπρινγκ ρολς από δαντελένια φύλλα φτιαγμένα από αλεύρι ρυζιού, σχεδόν μηδενικές λιπαρές ουσίες, σχεδόν μηδενικά γαλακτοκομικά. Μια κουζίνα εύθραυστη και τρυφερή που τυλίγει τα πάντα σε ευωδιές από κόλιανδρο, βιετναμέζικη μέντα, καρδάμωμο, φρέσκα φύλλα λάιμ (ήταν φυτεμένο σε μια μεγάλη γλάστρα δίπλα στο τραπέζι μας όπως και το λεμονόχορτο) φρέσκο τζίντζερ και δίνει στα θαλασσινά και στα vegetarian πιάτα, σημαντική θέση.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης