Food Safari για pizza, pasta, fritta και babà-δες στη Νάπολη

Φαίνεται πως τα 65.000 βήματα που διανύσαμε σε 3 μέρες στη Νάπολη δεν ήταν αρκετά για να γνωρίσουμε την ιστορία της σε βάθος.

Ήταν όμως υπεραρκετά για να πάρουμε μια γερή δόση από το ναπολιτάνικο ταπεραμέντο: από τους θρύλους και τα πολυκαιρισμένα πέτρινα σοκάκια που αντηχούν με αισιόδοξες νότες ταραντέλα και στίχους «Bella Ciao», μέχρι τα αεροπλάνα που περνούν κάθε 10΄πάνω από την πόλη και τους «έξω καρδιά» ανθρώπους της. Η Νάπολη σίγουρα δεν είναι ο προορισμός για όσους αναζητούν ηρεμία. Είναι όμως ο απόλυτος προορισμός για όσους κυνηγούν την ευδαιμονία που δεν κάνει εκπτώσεις στη γεύση και στην ανώτερη ποιότητα της πρώτης ύλης που είναι, ούτως ή άλλως, αδιαπραγμάτευτη.

Εγκυκλοπαιδικά, η ιστορία λέει ότι η νέα πόλη χτίστηκε γύρω από τον τάφο της Σειρήνας Παρθενόπης, από άποικους της Κύμης και το ελληνικό στοιχείο είναι εμφανές σε πολλά ιστορικά στοιχεία. Πρόκειται για μία πόλη που, από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας, δεν έχει πάψει να κατοικείται και να αναπτύσσεται. Κατέχει τον τίτλο της πόλης με το μεγαλύτερο ιστορικό κέντρο στην Ευρώπη, το οποίο εκτείνεται σε 17 χιλιόμετρα και προστατεύεται από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr