Η μαγειρική αγαπάει τα μήλα: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Εξαιτίας τους ίσως να χάσαμε τον Παράδεισο αλλά κερδίσαμε τη γεύση και το άρωμά τους. Tα κλασικά αυτά φρούτα του φθινοπώρου είναι λαχταριστά και ταυτόχρονα πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά

Ωμά, είναι εύκολα στη μεταφορά, τρώγονται άνετα και με τη φλούδα (αρκεί να τα πλύνουμε καλά), και αποτελούν μια πρακτική και υγιεινή λύση για το γραφείο ή το σχολείο. Ταιριάζουν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές, κάνουν καλή παρέα με τη σελινόριζα και το λάχανο, τις σταφίδες και τα καρύδια, τα πουλερικά και το χοιρινό, γίνονται σάλτσες, δίνουν φρεσκάδα σε σαλάτες και μεταμορφώνονται σε γευστικότατα γλυκά.

Όσο για τη συντήρησή τους, καλό είναι να αποφεύγουμε τον πάγκο της κουζίνας καθώς η ζέστη που επικρατεί στον χώρο θα κάνει τα μήλα να χαλάσουν πιο γρήγορα. Ιδανικά, τα τοποθετούμε σε σκοτεινό και κρύο περιβάλλον, που θα τα κρατήσει φρέσκα για περισσότερο. Αν έχουμε αποθήκη, γκαράζ ή κελάρι με χαμηλή θερμοκρασία (γύρω στους -1οC με 0oC), τότε θα τα βάλουμε εκεί, μέσα σε καφάσι. Διαφορετικά, προτιμάμε το συρτάρι του ψυγείου.

Με τα μήλα που μας περισσεύουν μπορούμε να φτιάξουμε τσιπς. Αρκεί να πάρουμε 2 μεσαία σε μέγεθος μήλα, να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή και να τα κόψουμε με το μαντολίνο οριζόντια σε πολύ λεπτές φέτες. Θα τις απλώσουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και θα τις πασπαλίζουμε με ένα μείγμα από 1 ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη και ½ κουτ. γλυκού κανέλα. Θα βάλουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC και θα ψήσουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να γίνουν κυματιστές. Είναι νοστιμότατα. Όπως και οι συνταγές που ακολουθούν.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr