Σπιτικό μελόψωμο: Η πιο νόστιμη επιλογή για το σάντουιτς

Σπιτικό μελόψωμο: Η πιο νόστιμη επιλογή για το σάντουιτς

Αφράτο, γλυκό και απόλυτα σπιτικό. Λέξεις που περιγράφουν με ακρίβεια το ψωμί που θα θέλαμε να αγκαλιάζει τα υλικά στο αγαπημένο και λαχταριστό σάντουιτς της ημέρας.

Melopsomo_net
Μια συνταγή για 2 μικρά καρβέλια ψωμιού που έχουν το μέλι και το γάλα ως βασικά συστατικά, με γεύση γλυκύτερη από το κλασικό ψωμί. Κόβονται ίσα ίσα σε φέτες για τοστ, μεγάλες και κυρίως χορταστικές. Η διαδικασία είναι απλή και αξίζει να προσπαθήσετε, ακόμα και αν δεν έχετε φτιάξει ποτέ ψωμί στο σπίτι. Άλλωστε «το σπιτικό» είναι τάση: υγιεινό και αναμφίβολα οικονομικό, μας βάζει στον πειρασμό να το δοκιμάσουμε. Απολαύστε το σκέτο, απλώστε βούτυρο, κότατζ ή συνοδεύστε με οποιοδήποτε μαλακό τυρί και βάλτε από πάνω μια κουταλιά από το αγαπημένο σας μέλι.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Μελόψωμο
Υλικά
2 φακελάκια (7 γραμμάρια το καθένα) ξηρή μαγιά
2 1/2 φλιτζ. ζεστό πλήρες γάλα (43°-46°C)
1/3 φλιτζ. μέλι
Κλείσιμο
1/4 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
2 κουτ. γλυκού αλάτι
7 έως 8 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα. Προσθέτουμε το μέλι, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και 5 φλιτζ. αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, σε ποσότητες των 1/2 φλιτζανιού, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική για περίπου 6-8 λεπτά. Στη συνέχεια, τη μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ και την αναποδογυρίζουμε μια φορά ώστε να βουτυρωθεί από όλες τις μεριές. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης