Η καρμπονάρα αλλιώς: 5 εναλλακτικές απολαυστικές συνταγές
Η καρμπονάρα αλλιώς: 5 εναλλακτικές απολαυστικές συνταγές
Από τις ταβέρνες της Ρώμης μέχρι εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, η καρμπονάρα αποτελεί εμβληματικό πιάτο που συνδυάζει απλότητα και νοστιμιά.
H καρμπονάρα αντιμετωπίζεται ως ένα κλασικό, εμβληματικό πιάτο που συνδυάζει απλότητα και νοστιμιά, γεμάτο ιστορία και αγάπη για την ιταλική γαστρονομία. Η προέλευσή της συνδέεται στενά με τη Ρώμη και τους εργάτες, που δούλευαν στα ορυχεία του άνθρακα. Πιο συγκεκριμένα, η ονομασία «καρμπονάρα» προέρχεται από τη λέξη «carbone», που σημαίνει άνθρακας, και αναφέρεται στους εργάτες που έτρωγαν αυτό το πιάτο ως γεύμα κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα