Τριφτούδι χυλωμένο με ντομάτα, γιαούρτι και δυόσμο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς φτιάχνετε η μανέστρα; Αν όχι ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το τριφτούδι, το πιο απλό και εύκολο χειροποίητο ζυμαρικό, που εδώ χυλώνει με ντομάτα, ξερό δυόσμο και γιαούρτι.

Διαδικασία
Βήμα 1
Τριφτούδι: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε για 20΄ να ξεκουραστεί.

Βήμα 2
Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και κρατάμε την υπόλοιπη καλυμμένη. Τοποθετούμε δίπλα μας ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε καλά με μπόλικο αλεύρι.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr