Γνωρίζετε τι διαφορές έχουν η μαύρη, η άσπρη και η κόκκινη κινόα;

Η κινόα έχει κατακτήσει τον κόσμο της διατροφής με την πλούσια θρεπτική της αξία και την ευελιξία της σε διάφορες συνταγές.

Αν και πολλοί γνωρίζουν και προτιμούν τη λευκή ποικιλία επειδή είναι πιο τρυφερή, η κόκκινη και η μαύρη διαφέρουν τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική τους σύσταση. Πέρα από τους χρωματισμούς, η βασιλική κινόα (royal quinoa), χαρακτηρίζεται από το μεγαλύτερο μέγεθος κόκκου και έχει πιο έντονη γεύση.

Λευκή κινόα

Η λευκή κινόα είναι η πιο ήπια εκδοχή από όλες τις ποικιλίες, με απαλή υφή και ελαφριά έως ουδέτερη γεύση, που επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή της σε διάφορες συνταγές. Ταιριάζει πολύ σε πιάτα που δεν θέλουν έντονα αρώματα, όπως είναι οι πράσινες σαλάτες ή οι συνοδευτικές γαρνιτούρες και τα ελαφριά stir-fries με λαχανικά μαγειρεμένα σε γουόκ. Θρεπτικά, παρέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ενώ είναι πλούσια σε μαγγάνιο, φώσφορο και φυλλικό οξύ. Επίσης, είναι καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά στη σωστή λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr