Ραγού ή μπολονέζ; Ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές;

Μαθαίνουμε περισσότερα για δύο διάσημες δημιουργίες από την ιταλική κουζίνα και παίρνουμε ιδέες για το πώς να φτιάξουμε τις δικές μας συνταγές στο σπίτι

Τεχνικά και οι δύο όροι αναφέρονται σε μία σάλτσα. Οι διαφορές παρόμοιων παρασκευών, όπως το ραγού και η μπολονέζ, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος, ώστε να μάθετε περισσότερα για δύο διάσημες δημιουργίες από την ιταλική κουζίνα, αλλά και να πάρετε ιδέες για το πώς να τα φτιάξετε τις δικές σας συνταγές στο σπίτι.

Ragù και όχι ragoût

Όταν οι Ιταλοί αναφέρονται στο ragù, εννοούν μια σάλτσα με κομματάκια κρέατος και λαχανικών και διαφέρει από τον γαλλικό όρο ragoût, που αφορά φαγητά κατσαρόλας και παρασκευάζονται με αργό μαγείρεμα. Το ραγού φτιάχνεται σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν ποικίλοι τρόποι προετοιμασίας του, ωστόσο, πρώτα και κύρια, δεν είναι απλά μία σάλτσα ντομάτας με κρέας. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό τα καρυκεύματα και τα άλλα συστατικά να στοχεύουν στη δημιουργία μίας νόστιμης σάλτσας, με ποικιλία κρεατικών. Σχεδόν κάθε περιοχή της Ιταλίας έχει μία δική της εκδοχή και αρκετά εστιατόρια πειραματίζονται με συνδυασμούς συστατικών μέχρι να καταλήξουν σε ένα ραγού με την υπογραφή τους. Η παραδοσιακή συνταγή, βέβαια, προστάζει τη χρήση κόκκινου κρασιού, που αυξάνει το umami.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr