10 γαλακομπούρεκα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πρέπει να δοκιμάσετε
28.10.2024
20:00
Η γεμάτη βουτυράτη γεύση του γαλακτομπούρεκου αποτελεί ένοχη απόλαυση και το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά ταψιού
Η γεμάτη βουτυράτη γεύση του γαλακτομπούρεκου αποτελεί ένοχη απόλαυση και το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά ταψιού. Η πλούσια κρέμα του, το τραγανό του φύλλο και το νόστιμο σιρόπι του, που μπορεί να αρωματιστεί και με εσπεριδοειδή, το κάνει να ξεχωρίζει στην ελληνική γαστρονομία. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές της κλασικής συνταγής, αλλά μερικά από τα μυστικά για το τέλειο γλυκό είναι τα καλά βουτυρωμένα φύλλα (ώστε να γίνουν τραγανά), η σωστή αναλογία σε διαφορετικά γάλατα (όταν χρησιμοποιούνται παραπάνω από ένα), το φρέσκο μοσχοβολιστό βούτυρο γάλακτος και τέλος η σωστή ποσότητα στο σιρόπι. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν γίνει σωστά, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα γαλακτομπούρεκο χωρίς σωστές τεχνικές και με γευστικά προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr