Σουμάκ: To πεντανόστιμο superfood που πρέπει να γνωρίζετε

Γνωρίζατε τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία και πως νοστιμίζει υπέροχα σαλάτες και συνταγές με κρεατικά, πουλερικά και ψάρια;

Το κατακόκκινο μπαχαρικό με ρίζες από την Ανατολή ξεχωρίζει για την όξινη, φρουτώδη και ελαφρώς στυφή του γεύση. Ξέρατε πως το τριμμένο σουμάκ προέρχεται από τον αποξηραµένο καρπό του φυτού Rhus coriaria και είναι γνωστό και ως Σουµάκι, Ρους ή Βιρσιά; Αποτελεί βασικό υλικό στην γαστρονομία της Μέσης Ανατολής χαρίζοντας την υπέροχη γεύση του σε πιάτα με ρύζι, κρέατα, σαλάτες και μαγειρευτά αλλά και στο παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών, ζαατάρ (Za’atar). Ας γνωρίσουμε το σουμάκ βάζοντάς το με τον πιο δημιουργικό τρόπο στην καθημερινότητά μας.

Πολλαπλά οφέλη για την υγεία
Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό με πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, αποτελεί μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, ακόρεστων λιπαρών, βιταμίνης C, βιταμίνης Α και ορισμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα παραπάνω συστατικά συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην υγιή πέψη και στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr