Μηλέικα λαζάνια με χταπόδι ραγού

Μηλέικα λαζάνια με χταπόδι ραγού

Τα ξακουστά μηλέικα λαζάνια «μπερδεύονται» εκπληκτικά με το χταπόδι ραγού, το οποίο μαγειρεμένο λιτά ως ραγού αφήνει να αναδειχτεί η υπέροχη γεύση των ζυμαρικών

Lazania_xtapodi_net
Διαδικασία
Βήμα 1
Λαζάνια: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε τα αυγά, χτυπημένα ελαφρώς, το μισό νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όσο επιπλέον νερό χρειάζεται ώστε να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε να ξεκουραστεί το πολύ για 40΄.

Βήμα 2
Στιφάδο: Σε στενή κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κοκκινίσει και να τσιμπιέται με το πιρούνι. Ελέγχουμε όσο μαγειρεύετε να μη στεγνώσει και προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Κατόπιν το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης