Φασολάδα, μπομπότα και σταφίδες, η γεύση της εθνικής γιορτής: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαβ/κο

Το τριήμερο της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου θα έχει παρελάσεις, τηλεοπτικά αφιερώματα, εκθέσεις και τραγούδια. Μπορεί όμως και το μενού μας να διαμορφωθεί έτσι ώστε να ταιριάζει με την περίσταση. 

Το τριήμερο της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου θα έχει παρελάσεις, τηλεοπτικά αφιερώματα, εκθέσεις και τραγούδια. Μπορεί όμως και το μενού μας να διαμορφωθεί έτσι ώστε να ταιριάζει με την περίσταση. Τι πιο ταιριαστό λοιπόν από τη φασολάδα, το σταφιδόψωμο, και τη μπομπότα που έθρεψαν πολλούς κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της κατοχής. Εμείς όμως θα φτιάξουμε τις εμπλουτισμένες εκδοχές τους. Πρώτα από όλα ας θυμηθούμε τι είναι η μπομπότα.

Πρόκειται για ένα ψωμί με πυκνή υφή που φτιάχνεται είτε σκέτο είτε με χόρτα, τυριά, μυρωδικά, και αλλαντικά. Είναι εξαιρετικό για το πρωινό και το δεκατιανό ενώ μαζί με μια σαλάτα γίνεται ένα χορταστικό γεύμα. Αν βάλουμε σταφίδες και χυμό πορτοκαλιού θα έχουμε την γλυκιά παραλλαγή της. Τα τελευταία χρόνια η μπομπότα έχει επιστρέψει δυναμικά στη διατροφή μας γιατί είναι νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή, και πλέον τη βρίσκουμε σε φούρνους και εστιατόρια, συνήθως ως πίτα με καλαμποκάλευρο, μπατζίνα, μπλατσαριά και πισπιλίτα.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr