Τι είναι το μιρεπουά και γιατί είναι πολύ σημαντικό για το σωστό μαγείρεμα

Τι είναι το μιρεπουά και γιατί είναι πολύ σημαντικό για το σωστό μαγείρεμα

Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης μάς εξηγεί τι είναι το μιρεπουά, πώς γίνεται, και γιατί θεωρείται απαραίτητη πρακτική για κάθε σύγχρονη, σπιτική κουζίνα

mirepoua_NET
Μπορεί η λέξη μιρεπουά να σε προδιαθέτει για κάτι εξωτικό, εξεζητημένο ή εξειδικευμένο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αναφέρεται σε μια απλή σύνθεση λαχανικών, που κρύβει το μυστικό της νοστιμιάς σε κάθε σωστά εκτελεσμένο μαγειρευτό φαγητό. Αφορά λοιπόν τη καθημερινή μαγειρική μας και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα γι’ αυτό.

Οι Γάλλοι σεφ ονόμασαν μιρεπουά (mirepoix) το μίγμα ψιλοκομμένου κρεμμυδιού, καρότου και μίσχων από σέλερι που αργομελώνει σε λάδι ή βούτυρο προκειμένου να βγάλει μια βαθιά, γλυκιά νοστιμιά. Η συνήθης αναλογία μεταξύ τους είναι δύο μέρη κρεμμύδι προς ένα μέρος καρότο και άλλο ένα σέλερι (2:1:1).

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης