Πάγος: Ο εν δυνάμει κίνδυνος για την υγεία που «κρύβεται» στην κατάψυξή σας

Άραγε, έχουμε σκεφτεί πόσα λάθη, μικρά ή μεγάλα, αθώα ή πιο επικίνδυνα κάνουμε καθημερινά είτε στην κατοικία μας, είτε στην επιχείρηση μας σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων;

O Ιωάννης Γ. Kάκος, Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc, επισημαίνει όσα δεν αντιλαμβανόμαστε με την πρώτη ματιά στη διαχείριση του βρώσιμου πάγου και πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα για την υγεία των καταναλωτών.

Η ασφάλεια τροφίμων είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
Η υγεία και η ασφάλεια των δικών μας ανθρώπων αλλά και των πελατών μας, ως καταναλωτές τροφίμων, εξαρτάται σημαντικά από την τήρηση της υγιεινής των χειριστών τροφίμων και την ορθή παραγωγή, αποθήκευση και διακίνηση τους. Ο βρώσιμος πάγος είναι τρόφιμο και είναι ένα παράδειγμα όπου νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα που κρύβει όταν δεν τον παράγουμε, αποθηκεύουμε και διακινούμε σωστά.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr