«Ντόπια» εισαγωγής σε Μύκονο και Σαντορίνη

Οι επισκέπτες των νησιών αναζητούν ακριβές γεύσεις με προϊόντα που ασφαλώς δεν ευδοκιμούν στις Κυκλάδες. Γιατί; Μία από τις απαντήσεις ήταν ότι τα τοπικά προϊόντα δεν επαρκούν όταν καταφτάνουν τόσοι τουρίστες

Οι επισκέπτες των νησιών αναζητούν ακριβές γεύσεις με προϊόντα που ασφαλώς δεν ευδοκιμούν στο άνυδρο και άγονο τοπίο των Κυκλάδων. «Έχετε τόσα ωραία και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, γιατί δεν τα βάζετε στο πρωινό των ξενοδοχείων και στα μενού των εστιατορίων; Δεν είναι σημαντικό ο επισκέπτης να συνδέει τον τόπο με την ιδιαίτερη γεύση του;», ρωτούσα κάποτε ξενοδόχους και εστιάτορες ανά την Ελλάδα, αφού μου φαινόταν εξωφρενικό να τρώμε παντού τα ίδια, όπου και αν βρισκόμαστε, να μην πλουτίζουμε την εμπειρία του ταξιδιού με τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. Χώρια η επιβάρυνση που υφίσταται το περιβάλλον μέχρι να έρθουν το γάλα από την Αυστρία, τα λεμόνια από την Αργεντινή και τα καβούρια από το Μεξικό. Η απάντηση που συνήθως έπαιρνα, κυρίως για τα νησιά, ήταν ότι από τη μία τα τοπικά προϊόντα δεν επαρκούν όταν καταφτάνουν τόσοι τουρίστες και από την άλλη διότι οι επισκέπτες συχνά θέλουν στο πιάτο τους αυτά που ξέρουν και προτιμούν ή ακολουθούν την εκάστοτε γαστρονομική μόδα.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr