Γιατί είναι σημαντική η Γιώτα Κουφαδάκη;

Γιατί είναι σημαντική η Γιώτα Κουφαδάκη;

Δημιουργός και μαγείρισσα της Μπουκαδούρας, του εμβληματικού εστιατορίου που από το 2002 και για 20 συναπτά έτη αποτέλεσε τον απόλυτο πρεσβευτή της γαστρονομίας της Χαλκιδικής

jota-koufadaki-net
Γιατί μετέτρεψε την οικιακή μαγειρική σε υψηλή γαστρονομική εμπειρία.
Χωρίς μαγειρικές σπουδές, με μόνο εφόδιο την τέχνη που έμαθε στο σπίτι της και το ένστικτό της, άνοιξε το 2002, για βιοποριστικούς λόγους, όπως διηγείται η ίδια, την Μπουκαδούρα, εκεί όπου βρισκόταν η αγροτική κατοικία των παππούδων της. Σε μια μαγική τοποθεσία, στην Ακτή Ελιάς, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στον δρόμο που οδηγεί από τη Νικήτη στον Νέο Μαρμαρά. Η κουζίνα της, απλή και νόστιμη, χωρίς περιττές «φιοριτούρες», στηριγμένη στην παράδοση και τα υλικά της περιοχής, απέκτησε γρήγορα φήμη, ενώ «το μαγαζί γέμισε από την πρώτη χρονιά και δεν ξανάδειασε ποτέ».

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης