Peter Panos: Τα λαχταριστά σοκολατάκια από τη Σπάρτη με φρούτα, ποτά και τα μπαχαρικά

Μεταξένια αρώματα βουτύρου και σοκολάτας μας προϊδεάζουν γλυκά για τις εικόνες που πρόκειται να αντικρύσουμε

Η πρώτη αίσθηση που διεγείρεται περνώντας κάποιος το κατώφλι του εργαστηρίου σοκολάτας του Πάνου Τσαμπούκα, είναι αυτή της όσφρησης. Εικόνες που κάνουν, από τη μια, τους μύστες της σοκολάτας να θέλουν να εντρυφήσουν ακόμα πιο βαθιά στο αντικείμενο του πόθου τους και από την άλλη, εκείνους που δε δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της κατηγορίας, να μπαίνουν εύκολα στον πειρασμό για να δοκιμάσουν, κυριολεκτικά, τα πάντα!

Από τη Σπάρτη στην Αυστραλία για τα μυστικά της σοκολάτας

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το εργαστήρι (που είναι και πωλητήριο) του Peter Panos και προκαλεί την ανάγκη των περαστικών να κάνουν οπωσδήποτε μία στάση στο νούμερο 200 της πολυσύχναστης Φιλολάου; Η απάντηση έρχεται απλά, από την πρώτη κιόλας ματιά στις γυάλινες προθήκες και στα ψυγεία του: Εντυπωσιακά και ποικιλοτρόπως χρωματισμένα, σοκολατάκια με βούτυρο κακάο, παραταγμένα με γεωμετρική ακρίβεια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ιντριγκαδόρικο γαϊτανάκι γευστικών «παντρεμάτων». Ένα ζωηρό μωσαϊκό εμπνεύσεων που κρύβει μέσα του την βαθιά ιστορία αγάπης τριών αδελφών με την σοκολάτα που ταξίδεψε από την Σπάρτη μέχρι την Αμερική και από το Λονδίνο μέχρι το Βερολίνο και την Μελβούρνη.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr