Η χρυσή εποχή του έτοιμου φαγητού: Πώς φτάσαμε στην αυξημένη ζήτηση και την υπερπροσφορά;

Πώς φτάσαμε στην αυξημένη ζήτηση και την υπερπροσφορά, που έκαναν το έτοιμο φαγητό να εμφανίζεται με πολλές μορφές από την κατάψυξη μέχρι τις «ζεστές γωνιές» των super markets;

έτοιμα γεύματα δεν είναι μια καινούρια ανακάλυψη. Οι κονσέρβες με το έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό είναι ίσως το πρώτο τέτοιο παράδειγμα. Σύμφωνα με την ιστορία, η μέθοδος της κονσερβοποίησης φαγητού ανακαλύφθηκε το 1795, όταν ο Ναπολέων Βοναπάρτης ζήτησε να βρεθεί μια νέα μέθοδος συντήρησης τροφίμων για τον στρατό και το ναυτικό του. Έξυπνη και πρακτική λύση του τότε, στο πέρασμα των χρόνων αποδέκτης «υποτιμητικών» βλεμμάτων, πιο πρόσφατα επιλογή για το σακίδιο και την εκδρομή, αλλά και μια πολυμορφική λύση της ευκολίας. Τι συμβαίνει, λοιπόν, σήμερα με τα έτοιμα γεύματα, τα οποία δεν περιορίζονται μόνο στις κονσέρβες;

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr