Η κουλτούρα του «μαζί» επί το Ergon

Η κουλτούρα του «μαζί» επί το Ergon

Η επιτυχία του Ergon αποδεικνύει πως όταν οι αξίες της ομάδας και της οικογένειας είναι κοινές, η ισχύς εν τη ενώσει αποτελεί κάθε άλλο παρά ουτοπική ευχή

Η κουλτούρα του «μαζί» επί το Ergon
Το 2008 δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος και ο Θωμάς Δούζης, φοιτητές ακόμα, ξεκινούν το ταξίδι προς το κοινό τους όνειρο: να αναδείξουν εντός και εκτός συνόρων την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα μέσα από την προώθηση τοπικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας. Προσηλωμένοι στον στόχο, αναπτύσσουν μέσα σε διάστημα σχεδόν 25 χρόνων ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brand. Deli παντοπωλεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μεγάλες αγορές τροφίμων κάνουν πράξη το όραμά τους σε κάθε γωνιά του κόσμου, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Μία ιστορία φίλων
Στο ταξίδι αυτό δεν είναι μόνοι. Ο σημερινός Διευθυντής Αγορών της εταιρείας, Ευριπίδης Χρυσοβιτσάνος, γνωρίζει το 2008 τον Θωμά στον στρατό και αποφασίζει να τον ακολουθήσει: «Ήμουν σε μια φάση της ζωής που δεν με γέμιζε η δουλειά μου, ήθελα να αλλάξω παραστάσεις. Ήταν πολύ καινούριο όλο αυτό για μένα, αλλά ακολούθησα το όραμά τους». Στη συνέχεια, το 2011, στο τολμηρό εγχείρημα ενός εστιατορίου- παντοπωλείου στο «Sani Resort» της Χαλκιδικής, η ιστορία «της πολύτιμης συνδρομής των φίλων» επαναλαμβάνεται. «Ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε το πρότζεκτ χωρίς να έχουμε ασχοληθεί ξανά με την εστίαση. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Καλέσαμε τους φίλους μας να δουλέψουν και εκείνοι ακόμα κι αν δεν είχαν σχέση με τον χώρο. Ήρθαν και μας υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή», μου λέει ο Θωμάς.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης