Food Science Podcast: Η ωμή αλήθεια για τα ωμά

Σε αυτό το επεισόδιο εξερευνούμε ένα από τα πιο συζητημένα διατροφικά trends των τελευταίων χρόνων: το φαινόμενο της ωμοφαγίας

Σούσι και σασίμι, σεβίτσε, καρπάτσιο, ταρτάρ, γκασπάτσο αλλά και φύτρες φασολιών, ανεπεξέργαστοι καρποί, φρούτα και λαχανικά είναι μόνο μερικά παραδείγματα που δείχνουν πως η κατανάλωση ωμών τροφών δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ένας τρόπος όπου διαφορετικές κουζίνες του κόσμου χρησιμοποιούν τη φυσική – ζωντανή γεύση και την υφή των ωμών υλικών με ευφάνταστους τρόπους.

Η ωμοφαγία, θα τη συναντήσετε και ως raw food diet, υποστηρίζει την κατανάλωση ωμών ή/και ελάχιστα επεξεργασμένων τροφών. Παρά τις θετικές προθέσεις και την ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση της, υπάρχουν πολλά ζητήματα γύρω από τη διατροφική ισορροπία και τα πιθανά οφέλη της, αλλά και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr