
Ποια είναι η διαφορά του ροκφόρ από τα υπόλοιπα μπλε τυριά;
Εξερευνούμε τον κόσμο των μπλε τυριών και απαντάμε στα ερωτήματα που ταλαιπωρούν συχνά τους καταναλωτές σχετικά με τα «μπλε»

Τα μπλε τυριά αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες, που ανακαλύφθηκαν τυχαία και υπάρχουν διάφορες ιστορίες σχετικά με τη δημιουργία τους. Πολλοί τα αγαπούν, άλλοι τα μισούν λόγω της έντονης μυρωδιάς και γεύσης τους, ωστόσο σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε πρέπει να γνωρίζετε τι είναι και αν διαφέρει απ' αυτό το ροκφόρ.
Τι είναι το μπλε τυρί;Αν και πετάμε τα τρόφιμα όταν μουχλιάζουν, το συγκεκριμένο τυρί το βάζουμε να «μουχλιάσει» επί τούτου, ώστε να αποκτήσει μία πιο ενδιαφέρουσα γεύση και πιο περίπλοκα αρώματα. Τα μπλε τυριά προέρχονται από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα - παστεριωμένο ή απαστερίωτο - και μέσα σε αυτά έχουν αναπτυχθεί αποικίες από μύκητες του γένους Penicillium roqueforti. Αν και ορισμένα στελέχη του μύκητα μπορούν να είναι επιβλαβή αν καταναλωθούν, όπως το Penicillium expansum, τα στελέχη που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του μπλε είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.grΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr