Ατζέμ πιλάφι με σουπιές
Ατζέμ πιλάφι με σουπιές
Ένα νόστιμο πιάτο με βορειοελλαδίτικη καταγωγή και γεύση από θάλασσα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον άνηθο και συνεχίζουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό και προσθέτουμε τις σουπιές, τις σταφίδες και 2 φλιτζ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10΄.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο cantina.protothema.gr
Βήμα 1
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον άνηθο και συνεχίζουμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το μισό και προσθέτουμε τις σουπιές, τις σταφίδες και 2 φλιτζ. νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10΄.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα