15 στάσεις για σοκολατένια τρουφάκια στη γιορτινή Αθήνα

Στην Αθήνα οι τρούφες και τα τρουφάκια έχουν αυτή την εποχή την τιμητική τους, με τα περισσότερα κεντρικά αλλά και συνοικιακά ζαχαροπλαστείο της πρωτεύουσας να επιδίδονται με όρεξη και δημιουργικότητα στην παραγωγή νέων και παλαιότερων συνθέσεων

Ήταν Χριστούγεννα του 1895 στο Chambray της Γαλλίας όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστη Louis Dufour επινόησε μία νέα, σοκολατένια λιχουδιά για το ζαχαροπλαστείο του: μικρά μπαλάκια από ganache, βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα και καλυμμένα με σκόνη κακάο. Τόσο μικρά και απλά στη σύλληψή τους, τόσο περίπλοκα και εκρηκτικά στη συνάντησή τους με τον ουρανίσκο. Τα ονόμασε truffles γιατί έμοιαζαν εξ όψεως με τις πολυτελείς και δυσεύρετες τρούφες. Από τότε μέχρι σήμερα, τα τρουφάκια όχι απλά εδραίωσαν τη σύλληψή τους στις αγορές, αλλά ταξίδεψαν και σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, γνώρισαν αρκετές μεταλλάξεις και παραλλαγές και, πάνω απ’ όλα, αγαπήθηκαν με τέτοια σφοδρότητα όσο λίγα γλυκά κεράσματα κατάφεραν ποτέ να αγαπηθούν.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr