Big Nick: Εστιατορικά burgers με χειροποίητες in house παρασκευές
22.11.2024
18:31
Ζουμερά burgers σε αφράτα ψωμάκια brioche, κλείνουν μέσα τους τις εμπνευσμένες handmade παρασκευές των αδελφών Κόκκαλη
Tρία χρόνια πριν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το νησί τους, τη Ζάκυνθο για να ενισχύσουν τον αθηναϊκό street food χάρτη. Πίσω από την funky ταμπέλα του Big Nick, του δημοφιλούς μπεργκεράδικου, στη σκιά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη (πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης), «κρύβονται» ο Νικόλας και ο Διονύσης.
Τα δύο αδέλφια, με ταλέντο στη μαγειρική και προσήλωση στο επιχειρείν, ολοκληρώνοντας μια σημαντική φάση της ζωής τους, φεύγουν από το Καλαμάκι όπου γεννήθηκαν, μάλιστα πριν ακόμα μπουν στην εφηβεία, για να ακολουθήσουν το όνειρο των γονιών τους (μπαμπάς μάγειρας, μαμά εστιάτορας) να ανοίξουν το δικό τους ιταλικό εστιατόριο στον τόπο καταγωγής τους, τη Ζάκυνθο. Χρόνια μετά και μετρώντας δυνατές εμπειρίες, γνώσεις και βιώματα στον κόσμο της ζακυνθινής εστίασης, επιστρέφουν στην πρωτεύουσα για να κάνουν μία νέα, εντελώς διαφορετική απ’ ότι είχαν συνηθίσει, προσπάθεια. Με πολύ προσωπική δουλειά, που ακόμα συχνά ξεπερνά ακόμα και τις 18 ώρες το 24ωρο, αποδεικνύουν σήμερα ότι τα burgers που αρέσκονταν να φτιάχνουν για τους φίλους τους – ερχόμενοι στην Αθήνα – είναι πια αρκετά για να τους κάνουν υπολογίσιμους «παίκτες» στους κύκλους των «ψαγμένων» burger fans.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Τα δύο αδέλφια, με ταλέντο στη μαγειρική και προσήλωση στο επιχειρείν, ολοκληρώνοντας μια σημαντική φάση της ζωής τους, φεύγουν από το Καλαμάκι όπου γεννήθηκαν, μάλιστα πριν ακόμα μπουν στην εφηβεία, για να ακολουθήσουν το όνειρο των γονιών τους (μπαμπάς μάγειρας, μαμά εστιάτορας) να ανοίξουν το δικό τους ιταλικό εστιατόριο στον τόπο καταγωγής τους, τη Ζάκυνθο. Χρόνια μετά και μετρώντας δυνατές εμπειρίες, γνώσεις και βιώματα στον κόσμο της ζακυνθινής εστίασης, επιστρέφουν στην πρωτεύουσα για να κάνουν μία νέα, εντελώς διαφορετική απ’ ότι είχαν συνηθίσει, προσπάθεια. Με πολύ προσωπική δουλειά, που ακόμα συχνά ξεπερνά ακόμα και τις 18 ώρες το 24ωρο, αποδεικνύουν σήμερα ότι τα burgers που αρέσκονταν να φτιάχνουν για τους φίλους τους – ερχόμενοι στην Αθήνα – είναι πια αρκετά για να τους κάνουν υπολογίσιμους «παίκτες» στους κύκλους των «ψαγμένων» burger fans.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr